om os

Houlberg Hansen ApS - dit valg for professionelt, kvalitetsorienteret VVS- og smedearbejde i Esbjerg og omegn

Vi er professionelle, effektive og har stor kapacitet til at håndtere projekter i enhver størrelse. Med vores fokus på kvalitet og helhedsløsninger, sikrer vi, at dit projekt udføres med omhu og opmærksomhed, uanset om det er stort eller småt.

Selvom vi ikke altid er de billigste, kan du være sikker på fair priser og konkurrencedygtighed i forhold til andre firmaer med samme høje standarder.

Vi er 3 medejere der er til stede fra start til slut, hvilket giver os fleksibilitet og hurtighed i vores arbejde.

Med mere end 75 års erfaring inden for branchen har vi opbygget en dybdegående viden og erfaring, der kommer vores kunder til gode, og vi er stolte af vores historie med langvarige kunderelationer og en faglig stolthed over vores arbejde siden virksomhedens grundlæggelse i 1947.

Familievirksomhed i 3 generationer

I 1947, da der manglede en smed i Jerne, trådte den 26-årige Niels Houlberg Hansen til. Niels, der dengang arbejdede som smed i Tarp, tøvede ikke med at etablere sig som vogn- og beslagsmed, i værkstedet til privaten på Gl. Novrupvej 1. Det var en beslutning han aldrig kom til fortryde.
Selvom Niels i 1980 overlod sit firma til sin søn, Arne Houlberg Hansen, og tre medarbejdere, betød det dog ikke han gik på pension. Niels fortsatte med at have sin daglige gang i virksomheden, hvor han med sin lune facon, helt sikkert har været medvirkende til at fastholde dygtige ansatte.

Niels Houlberg Hansen
Fra venstre: svendene Jens Christian og smede Flemming,
efterfulgt af Niels Houlberg Hansen samt sønnen Erik

Virksomheden, der senere kom til at fungere som både smede- og VVS-værksted, flyttede i 1996 fra Novrupvej 1, til nyt domicil på Lillebæltsvej 65, hvor virksomheden stadig ligger i dag.
Arne Houlberg Hansen kunne i 2002 glæde sig over sit 25-års jubilæum. Det blev fejret med en reception, der også markerede indvielsen af den nye tilbygning.
I 2014 er der endnu en gang generationsskifte. Arne Houlberg Hansen overlader sin andel af virksomheden, til sønnen David Houlberg, der nu er 3. generation i Houlberg Hansen ApS. Arne bevarer familiens traditioner ved at være en fast del af virksomheden, præcis som hans far, Niels, gjorde det. Han har ikke kun arvet forretningssans og håndværksmæssig dygtighed, men også den samme varme og lune personlighed, som kendetegnede hans far, Niels.

I dag ejes virksomheden fortsat af David Houlberg, sammen med kompagnonerne Henrik Lindskov, der har været en del af virksomheden siden 1984, og medejer siden 1994, samt Jakob Due der startede i lære i 2004, og siden blev medejer i 2017.

Virksomhedens rejse begyndte med landbrugsmaskiner, men udviklede sig hurtigt til bygningsarbejde, især med speciale i trapper og gelændere. Senere blev ekspertisen udvidet til også at inkludere alle former for VVS-installationer. I dag er vores specialitet stadig produktionen af trapper, gelændere, altaner, specialopgaver og bygningskonstruktioner, hvor vi stolt kan fremvise vores CE-godkendelse til bygningsstål i henhold til standard EN 1090. Samtidig fortsætter vi med at levere moderne VVS-installationer, herunder gulvvarme, køkkener og badeværelser, der opfylder nutidens behov og standarder.